Švec Janek v pohádkové zemi

Švec Janek v pohádkové zemi

22.6. 08:15
ČT1
55 minút
1979
Československo Rozprávka

Pohádka o mládenci, který si vzal do hlavy, že je princem. Švec Janek leží od rána do večera v pohádkových knížkách a sní o tom, že se stane pohádkovým hrdinou. Pracovat se mu nechce a vydává se do světa, aby konal hrdinské skutky. Jeho bujná fantazie mu ale působí řadu nesnází. Zásluhou Barči, dívky, která ho miluje, pochopí, že jeho místo je na pevné zemi a rád se vrací ke své ševcovině. V režii Vlasty Janečkové uvidíte Davida Schneidera, Naďu Konvalinkovou, Josefa Somra, Jiřího Sováka, Petra Štěpánka, Karla Augustu a další známé herce.(oficiální text distributora)

Viac informácií
Nahrať

O programe

česky, audio popis (AD) česky
1979
Československo Rozprávka

Pohádka o mládenci, který si vzal do hlavy, že je princem.

Švec Janek leží od rána do večera v pohádkových knížkách a sní o tom, že se stane pohádkovým hrdinou. Pracovat se mu nechce a vydává se do světa, aby konal hrdinské skutky. Jeho bujná fantazie mu ale působí řadu nesnází. Zásluhou Barči, dívky, která ho miluje, pochopí, že jeho místo je na pevné zemi a rád se vrací ke své ševcovině.
V režii Vlasty Janečkové uvidíte Davida Schneidera, Naďu Konvalinkovou, Josefa Somra, Jiřího Sováka, Petra Štěpánka, Karla Augustu a další známé herce.(oficiální text distributora)

Tvorcovia

M. Dostál. Scénář a režie V. Janečková, V. Janečková

Hrajú

Otto Šimánek, L. Skořepová, J. Somr, N. Konvalinková, J. Sovák, J. Bek, Věra Bublíková, V. Hašek, David Schneider, Antonie Hegerlíková, P. Štěpánek, Milan Mach, Zuzana Šavrdová, Otto Lackovič, Lída Roubíková, Karel Augusta, Alena Frimlová, Vladimír Pospíšil, J. Langmiler, Jana Preissová, Nelly Gaierová, Ivan Anthon, Jaroslav Vidlář, Jana Prachařová, Lída Plachá