Pod pokličkou / 15.12.2024, 04:00
Pod pokličkou
Neduhy v těle zažene čaj skvěle (2005). Co všechno nevíme a víme o tom, co pijeme a jíme
Viac informáciíEpizódy
Pod pokličkou / 13.01.2025, 04:00
Pod pokličkou / 13.01.2025, 04:00
Pořad ostravského studia České televize, z dílny centra publicistiky a dokumentu, je pravidelný 15 minutový magazín věnovaný jídlu - jeho kladům, záporům, obsahu i historii. Jmenuje se více než příznačně Pod pokličkou a jeho tvůrci si jako jeho ústřední motto vybrali výstižné rčení: Do třiceti jíme, abychom žili, a od třiceti žijeme, abychom jedli. Každý díl si bere na paškál jednu základní potravinu, nebo skupinu potravin, se kterou se můžeme setkat v jídelníčku zdravého stravování. Každý díl pořadu má zároveň svého "patrona" - známou osobnost, která má k dané zvolené potravině bližší vztah. V pořadu však mají také své již neodmyslitelné místo tzv. glosátoři - Jiří Sedláček a Norbert Lichý, herci ostravských divadel. Ti v podstatě navázali na své výstupy z loňského cyklu První pomoc a stali se jakousi třešničkou pořadu. Průvodcem, nebo spíše všudy přítomnou postavou, je ovšem redaktorka doktorka Zorka Horká - animovaná postavička, která diváky nejen zkouší, ale i upozorňuje na vše podstatné a zajímavé. Přítomnosti "animáků" nezůstali ostatně ušetřeni ani glosátoři, kteří mají na scéně animované spoluhráče či protivníky. Úvod pořadu obstarává vždy guláš, nebo-li pelmel názorů odborníků a známých osobností. V prví části, respektive reportáži, se potom divák dozví, kde se ta která potravina vzala na našem talíři nebo v naší lednici. Druhá část je pak věnována prospěšnosti potraviny pro náš organizmus: co potravina obsahuje a jaké má případně léčebné schopnosti. A konečně v poslední třetí části se dozvíme, jak potravinu nakupovat, uskladňovat a jak ji připravovat, abychom nejedli pouze kalorie, ale i vitamíny, minerální látky a jiné tělu prospěšné věci.(oficiální text distributora)
Pod pokličkou / 12.01.2025, 03:20
Pod pokličkou / 12.01.2025, 03:20
Pořad ostravského studia České televize, z dílny centra publicistiky a dokumentu, je pravidelný 15 minutový magazín věnovaný jídlu - jeho kladům, záporům, obsahu i historii. Jmenuje se více než příznačně Pod pokličkou a jeho tvůrci si jako jeho ústřední motto vybrali výstižné rčení: Do třiceti jíme, abychom žili, a od třiceti žijeme, abychom jedli. Každý díl si bere na paškál jednu základní potravinu, nebo skupinu potravin, se kterou se můžeme setkat v jídelníčku zdravého stravování. Každý díl pořadu má zároveň svého "patrona" - známou osobnost, která má k dané zvolené potravině bližší vztah. V pořadu však mají také své již neodmyslitelné místo tzv. glosátoři - Jiří Sedláček a Norbert Lichý, herci ostravských divadel. Ti v podstatě navázali na své výstupy z loňského cyklu První pomoc a stali se jakousi třešničkou pořadu. Průvodcem, nebo spíše všudy přítomnou postavou, je ovšem redaktorka doktorka Zorka Horká - animovaná postavička, která diváky nejen zkouší, ale i upozorňuje na vše podstatné a zajímavé. Přítomnosti "animáků" nezůstali ostatně ušetřeni ani glosátoři, kteří mají na scéně animované spoluhráče či protivníky. Úvod pořadu obstarává vždy guláš, nebo-li pelmel názorů odborníků a známých osobností. V prví části, respektive reportáži, se potom divák dozví, kde se ta která potravina vzala na našem talíři nebo v naší lednici. Druhá část je pak věnována prospěšnosti potraviny pro náš organizmus: co potravina obsahuje a jaké má případně léčebné schopnosti. A konečně v poslední třetí části se dozvíme, jak potravinu nakupovat, uskladňovat a jak ji připravovat, abychom nejedli pouze kalorie, ale i vitamíny, minerální látky a jiné tělu prospěšné věci.(oficiální text distributora)
Pod pokličkou / 08.01.2025, 01:45
Pod pokličkou / 08.01.2025, 01:45
Pod pokličkou / 30.12.2024, 01:25
Pod pokličkou / 30.12.2024, 01:25
Pod pokličkou / 29.12.2024, 02:40
Pod pokličkou / 29.12.2024, 02:40
Pod pokličkou / 26.12.2024, 01:35
Pod pokličkou / 26.12.2024, 01:35
Pod pokličkou / 24.12.2024, 03:25
Pod pokličkou / 24.12.2024, 03:25
O programe
Neduhy v těle zažene čaj skvěle (2005). Co všechno nevíme a víme o tom, co pijeme a jíme