Čaj s Mussolinim

Čaj s Mussolinim

3.6. 23:50
ČT2
115 minút
1999
Komédia / Dráma / Vojnový

Sladká Florencie v létě 1935 je plná fascinujících historických staveb, uměleckých děl a příjemných kavárniček. Není divu, že tady našlo druhý domov mnoho Angličanů z lepší společnosti. Kapitolu samu pro sebe tvoří britské dámy, které korektně zasedají ke svému čaji přesně o čtvrté, dodržujíce své ustálené zvyky i upjatou módu. Skrytou válku vyhlásily jen hlučně extravagantní, bohaté Američance Else. S postupujícím časem se tolerantní a přátelský vztah Italů k Britům ale mění. Válka s Anglií mění neškodné staré dámy v nepřátele státu, takže jsou potupně všechny deportovány. Do ulic se vkrade strach, označení Žid se náhle stane nadávkou a Elsa tajně pomáhá, kde může. I ona se však po vyhlášení války se Spojenými státy nakonec ocitne v nuzné ubikaci vedle svých bývalých sokyň. (oficiální text distributora)

Viac informácií

O programe

česky, audio popis (AD) česky
1999
Komédia / Dráma / Vojnový

Sladká Florencie v létě 1935 je plná fascinujících historických staveb, uměleckých děl a příjemných kavárniček. Není divu, že tady našlo druhý domov mnoho Angličanů z lepší společnosti. Kapitolu samu pro sebe tvoří britské dámy, které korektně zasedají ke svému čaji přesně o čtvrté, dodržujíce své ustálené zvyky i upjatou módu. Skrytou válku vyhlásily jen hlučně extravagantní, bohaté Američance Else. S postupujícím časem se tolerantní a přátelský vztah Italů k Britům ale mění. Válka s Anglií mění neškodné staré dámy v nepřátele státu, takže jsou potupně všechny deportovány. Do ulic se vkrade strach, označení Žid se náhle stane nadávkou a Elsa tajně pomáhá, kde může. I ona se však po vyhlášení války se Spojenými státy nakonec ocitne v nuzné ubikaci vedle svých bývalých sokyň.


(oficiální text distributora)

Tvorcovia

Franco Zeffirelli

Hrajú

Cher, Maggie Smithová, Judi Denchová, Roberto Farnesi, Lily Tomlin, Fabio Fulco, Joan Plowright, David Agranov, Massimo Ghini, Paula Jacobs, Paul Chequer, Paolo Seganti, Baird Wallace, Chris Larkin, Giacomo Gonnella, Jackie Basehart, Michael Williams, Kathleen Doyle, Gianna Giachetti, Hermann Weiskopf, Claudio Spadaro, Charlie Lucas, Tessa Pritchard, Allan Caister Pearce